• en
  • de
  • fr
Search
Telefoon nummer
+31(0)88 226 34 56

Projecten

HomeProjectsTransportsysteem voor appeltaartvulling

De Specialiteitenbakkerij B.V. - Tiel

Transportsysteem voor appeltaartvulling

“Wederzijds vertrouwen en veel overleg levert lekkere appeltaarten op”

Appels zijn een kwetsbaar product en daarom zocht directeur Karel de Jong van De Specialiteitenbakkerij een transportsysteem wat daarmee om kon gaan. Bodijn bracht uitkomst.

“De Specialiteitenbakkerij gebruikt de modernste technieken om ouderwets lekker smakende appeltaarten te bakken. Deze taarten worden in allerlei smaken en soorten geleverd aan retail en horeca”, vertelt Karel de Jong. “We zochten een systeem wat onze appeltaartvullingen met zo min mogelijk kneuzingen naar het doseersysteem zou leiden. Via via kwamen we bij Bodijn terecht. Een trilgoot bleek voor ons product dé oplossing te zijn.”

Het was wel even aftasten vervolgt hij: “Veel overleg gehad, want Bodijn moest van de hoed en de rand weten. Samen zochten we naar de beste oplossing. En we zaten toen ook nog midden in een verhuizing van onze bakkerij. Al met al is het gelukt, dankzij veel overleg en wederzijds vertrouwen. Uiteindelijk is de hele machinelijn voor de appelvullingen neergezet en doet die zijn werk.”

Karel de Jong kijkt terug op een goed verlopen proces: “Het resultaat is naar wens. Bodijn heeft de expertise in huis om een dergelijke machinelijn neer te zetten. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Technische details:

Het constant doseren van de kleverige appeltaartvulling naar de doseermachines moest gewaarborgd zijn! Daarnaast was een optimale reinigbaarheid van de installatie een vereiste.

Op de verdiepingsvloer wordt de ‘vulling’ in een soort van cementmolen voorbereid. Als de vulling klaar is, gaat de inhoud via stortkokers door de vloer rechtstreeks naar respectievelijk de vulmachine van de eerste appeltaartenlijn en middels twee Bulkblasters naar de tweede appeltaartenlijn.

Groot voordeel van de Bulkblasters ten opzichte van traditionele transportbanden, is de eenvoudige reinigbaarheid.

Klant: De Specialiteitenbakkerij B.V. - Tiel
Oplossingen: