• en
  • de
  • fr
Search
Telefoon nummer
+31(0)88 226 34 56

Projecten

HomeProjectstoevoerbanden en bordes

Festivaldi B.V. - Nijkerk

toevoerbanden en bordes

“Ze gaan geen enkele uitdaging uit de weg”

De Nederlandse dropproducent Festivaldi is bekend van onder andere de Harlekijntjes. De fabrikant had toevoerbanden en een bordes nodig om de dropjes juist gedoseerd in de zakjes te krijgen. Bodijn bood de oplossing.

“Ons bedrijf had al jarenlang goede ervaringen met hen opgedaan”, begint technisch manager Jan Hoek zijn verhaal. “En deze keer had Festivaldi een trilband nodig tussen de glanstrommel en de verpakkingsmachine. Dat klinkt misschien simpel maar bleek een lastige klus. Gelukkig gaat Bodijn geen enkele uitdaging uit de weg en wisten ons ook deze keer weer te verrassen.”

“De medewerkers dachten goed mee en ontwikkelden een technische oplossing die nog niet bestond. Daardoor kan onze drop makkelijker en sneller in de zakjes worden gesorteerd. Precies wat we zochten,” concludeert Hoek.

Technische details

De Harlekijntjes komen vanuit de productie aan over een lange transporteur. Eerst door een speciale goot met uitneembare zeven (gebaseerd op onze BulkBlaster) om het gruis en de mislukte hompen te scheiden van het goede product. De harlekijntjes gaan door naar de oliedrum. Vervolgens via metaaldetectie naar twee G2 trilgoten om de productiestroom te splitten naar 2 weeg-en verpakkingslijnen. Op een van de lijnen bestaat ook nog de mogelijkheid om daar weer te splitten naar een derde lijn. Een multifunctionele oplossing dus.

Dit allemaal gebouwd in een (te) krappe ruimte maar op maat gemaakt zodat het past.

Klant: Festivaldi B.V.
Oplossingen: