• en
  • de
  • fr
Search
Telefoon nummer
+31(0)88 226 34 56

Projecten

HomeProjectsSpijker inlegmachine

Zandvoort Draadindustrie BV - Doetinchem

Spijker inlegmachine

“We kregen meer dan verwacht”

Zandvoort Draadindustrie BV is producent van speciaal-spijkers voor de bouw en industrie. Om ook spijkers op band voor schietapparaten te kunnen leveren, hebben ze de hulp ingeroepen van Bodijn voor het ontwikkelen van een zogeheten spijker inlegmachine. Ze kregen meer dan ze vroegen.

Aan het woord is Gert Jan Spit, technisch directeur: “Ik had zelf al wat ideeën voor onze nieuwe spijker-inlegmachine, maar Bodijn wist ons bedrijf te verrassen met veel meer. Met deze spijker inlegmachine zijn we nu zelf in staat om verschillende types RVS spijkers op band te kunnen zetten. Deze RVS spijkers worden onder andere gebruikt voor de het bevestigen van gevelbeplating.”

“Tijdens het eerste gesprek met Bodijn ging ik uit van een handmatig bediende spijker-inlegmachine. Bodijn kwam al vrij snel met het idee om er een naaimachinemotortje op te plaatsen, waardoor de spijker-inlegmachine uiteindelijk ons eerste idee volledig overtrof.”

Dat is typisch Bodijn zegt hij: “Ze denken met de klant mee, en gaan verder. Het contact ervaar ik als heel positief: snel schakelen, een-op-een contact zonder overbodige poespas en een heel goed eindproduct.”

Technische details:

De aanvoer gaat via een trilkom en een speciale goot richting een carrousel. Deze legt de spijkers op maat in de voorgevormde kunststof band. Elke keer kan een afgepaste lengte (ca. 100 cm) gemaakt worden die met de hand wordt opgerold. Deze werkwijze maakt een hoge snelheid van werken mogelijk.

Klant: Zandvoort Draadindustrie BV
Website: www.hjz.nl
Oplossingen: