• en
  • de
  • fr
Search
Telefoon nummer
+31(0)88 226 34 56

Projecten

HomeProjectsMachinelijn voor rode bieten

BioBrass - Zeewolde

Machinelijn voor rode bieten

‘Makkelijk schoon te houden machines’

Een zogeheten ‘Overgave Station’ voor hun rode bieten, dat was de vraag van BioBrass aan Bodijn. Technisch manager Ludo Heijn waardeert vooral het vérder denken van de medewerkers.

BioBrass is van origine een biologisch landbouwbedrijf en verwerkt en verpakt biologische groenten van de volle grond zoals broccoli, bloemkool, bieten, pompoenen, sla en diverse koolsoorten. “Ons bedrijf kreeg de tip van een collegabedrijf om Bodijn te vragen”, zegt Ludo Heijn, “wij hadden namelijk een machinelijn nodig om de rode bieten op een efficiënte en schone manier van de weger naar de verpakkingsmachine te brengen. Wij waren benieuwd waar Bodijn mee zou komen. Uiteindelijk hebben we naast deze specifieke machine meerdere onderdelen van de bieten-productielijn door Bodijn laten bouwen.”

Meedenken typeert ze vindt hij: “Ze denken zelfs verder. Je merkt dat bij de antwoorden op onze vragen, de ondersteuning tijdens het ontwerpproces en de kwaliteit van de afgeleverde producten. Een goed voorbeeld is aandacht voor het schoonmaken van de machines. Bij veel producenten een onderschat punt. Maar moeilijk schoon te maken machines kosten tijd en geld en hebben kwaliteitsverlies van het eindproduct tot gevolg. Dankzij het advies daarbij, kunnen wij nu op efficiënte wijze de bieten verwerken en is het schoonmaken van de machines eenvoudig en snel te doen.”

Technische details

Ongekookte, geschilde bieten transporteren, wegen en verpakken, in een tempo van 60 verpakkingen per minuut. De afmetingen van de ronde bietjes variëren van 40 tot 80 mm, het afvulgewicht tussen de 90 en de 280 gr. De complete machinelijn bestaat uit een leesband, opvoerbandje naar bunkergoot en een opvoerelevator naar de weegautomaat. De lijn is compleet geleverd met een bordes met waswand.

Het multi-point-dump (MPD) systeem doseert het afgewogen product in een 3×2 formaat dieptrekmachine. Detail: bietjes bevatten veel rode sappen, die op de sealnaad van de trays kunnen lekken. Hiervoor hebben we in het MPD automatische lekplaten ingebouwd.

Klant: BioBrass - Zeewolde
Oplossingen: ,