• en
  • de
  • fr
Search
Telefoon nummer
+31(0)88 226 34 56

Projecten

HomeProjectsGetrilde transportlijn

Koninklijke Verkade BV - Zaandam

Getrilde transportlijn

“Bodijn werkt bijzonder efficiënt en doelgericht”

Het oerhollandse Verkade riep de hulp van Bodijn in bij een nieuw toevoersysteem voor hun gecoate biscuits. “Heel belangrijk hierbij was het geluidniveau van de nieuwe machine: dat moet voldoen aan alle wettelijke eisen”, zegt Gerard Langver, projectmanager bij Koninklijke Verkade.

“Zo’n 10 jaar geleden had Bodijn al eens een prototype gebouwd van deze zogeheten getrilde transportlijn voor gecoate biscuits. Toen ik vroeg of ze deze machine opnieuw konden bouwen – als vervanging van het prototype – was het antwoord volmondig ja. Bodijn is sterk in de contacten en persoonlijke benadering. Heel plezierig. Ook werkt het ontwerpteam efficiënt en doelgericht.”

Langver wordt verrast: “Het resultaat is een transportlijn, die qua geluid zelfs lager scoort dan waar wij om vroegen en wat wettelijk wordt vereist. Ze wisten ons positief te verrassen! Ook qua prijs, die was schappelijk. Verkade is een tevreden klant dus. Wat mij betreft dingen ze de volgende keer weer mee bij een nieuwe opdracht.”

Technische details:

In plaats van stapels Sultana biscuits in een magazijn te plaatsen, is er voor gekozen om deze handmatig op een 14-sporig trilsysteem te leggen. Het zorgt voor het ‘verenkelen’ van het product met een gering geluidsniveau. Hierdoor worden de biscuits in één lange rij op de juiste wijze gepresenteerd onder de coatmachine, die de biscuits voorziet van de definitieve toplaag (Yo-Fruit!).

Klant: Koninklijke Verkade BV - Zaandam
Oplossingen: ,